Millaisia

asioita teet silloin, kun arkesi voimavarat ovat tasapainossa.

Millaista

arkesi on silloin, kun sen eri osa-alueet ovat sinulle sopivassa tasapainossa?

Miltä

sinusta tuntuu, kun olet läsnä arjen hetkissä?

Mikä

juuri nyt on arjessasi kaikista tärkeintä?

Previous slide
Next slide

Seuraa, tykkää ja osallistu Ninnimoin somessa

Ninnimoi tuotteilla on Avainlippu ja Design from finland -merkit.

Suomalainen työ, Avainlippu ja Design from Finland -merkki
Ajannhallinta, valmennus Ninnimoi

Hyvää arkea

”Arjen pienet valinnat muodostavat elämän suuria kokonaisuuksia.” Tärkeintä on aloittaa ja ottaa ensimmäinen askel. Pienikin muutos, yksikin hyvinvointia lisäävä valinta arjessa on iso elämänlaatua parantava juttu, kun siitä tulee uusi tapa ja se alkaa toistua säännöllisesti päiviä, viikkoja, kuukausia, vuosia.

Minun tavoitteeni valmentajana on työskennellä tukenasi kohti vahvempaa arkista hyvinvointia.

Mitä asioita sinä tavoittelet arjessasi? Mikä valinta, jonka voit tehdä nyt, saa sinut voimaan paremmin tänään ja huomenna?

 

Ammenna energiasi siihen mihin voit vaikuttaa.

Elämän polut ovat mutkaisia, emmekä voi vaikuttaa kaikkeen siihen, mitä ympärillämme tapahtuu. Mutta se mihin voimme aina vaikuttaa, on oma suhtautumisemme asioihin ja kuinka itse toimimme. Valmennukseni ytimessä on sinun polku – sinun toiveet, tavoitteet ja voimavarat.

Opiskelen tällä hetkellä ratkaisukeskeiseksi valmentajaksi (LCF sertifioiduksi Life Coachiksi) Valmentamossa ja opintoihini sisältyy valmennusharjoittelua. Olet tervetullut valmennukseeni.

Kaikenlaiset valmennuskeskustelut ovat aina luottamuksellisia. Voit hyödyntää valmennusta esimerkiksi kehittääksesi kokonaisvaltaista hyvinvointiasi, parantaaksesi ihmissuhteitasi, vaikuttaaksesi työarkeesi, vahvistaaksesi omaa kasvuasi, selkeyttääksesi arjen ajanhallintaa tai luodaksesi lisää tasapainoa elämääsi. Tai jotain muuta missä haluat kehittyä ja päästä eteenpäin arjessasi.

Valmennuksessa voit kartoittaa nykyistä elämäntilannettasi, oivaltaa sinua inspiroivat tavoitteet ja rakentaa valintojen polkua kohti haluamaasi. Valmennus auttaa sinua parantamaan itsetuntemustasi ja kirkastamaan tavoitteitasi, sekä oivaltamaan, miten muutos on mahdollinen.

Unelmoi, mee, tee ja heitä kuperkeikka.

Unelmoitpa pieniä tai suuria, mene ja tee unelmien eteen asioita. Ei ole niin pientä askelta, etteikö sitä kannattaisi ottaa.

Oletko miettinyt, mitä tapahtuu, jos et tee toivomasi suhteen mitään? Mitä se tarkoittaa arjen hyvinvoinnissasi viikon, kuukauden, vuoden tai 10 vuoden päästä? Entä jos teet nyt heti jotain pientä toivomasi edistämiseksi? Millaiset vaikutukset sillä on viikon, kuukauden, vuoden ja 10 vuoden päästä?

Valmentajan tuella voit määritellä juuri sinulle sopivien askeleiden ottamisen eteenpäin omalla polullasi. Yksi asia kerrallaan eteenpäin meneminen riittää ja saat arkesi muutokset kestävälle pohjalle. Valmentaja voi auttaa sinua kirkastamaan sen, mikä on tärkeintä sinulle juuri tässä hetkessä. Mitä vaikutuksia esimerkiksi arjen ajanhallinnan saamisella sopivaan tasapainoon, voisikaan olla hyvinvointiisi ajan kuluessa?

Matkan varrella tulee yksi jos toinenkin ”kuperkeikka”, mutta niistä jokaisesta voi oppia jotain uutta. Ajattele, ettei epäonnistumista ole olemassa, on vain tilaisuuksia oppia ja tehdä asioita toisin. Aina voi yrittää uudelleen. Mikä onnistui, mikä olisi voinut mennä paremmin, mihin voin vaikuttaa ja mikä on polullani seuraava askel, jonka otan? Siinä tulee hyväksi, mitä harjoittelee.

Elämän ”kuperkeikat” ovat myös sitä, ettei ota itseään ja elämää turhalla vakavuudella – iloitse pienistä, hullutele ja ennen kaikkea nauti elämästä nyt eikä ”sitku”.

Mitä sinulle tarkoittaa hyvä arki?

Arkea on lasten lapsuus, nuorten nuoruus ja arki aaltoilee omanlaisena aikuisuuden eri elämänvaiheissa. Arki on tekijänsä summa.

Ajattelen valmentajana, että muutumme ja maailma ympärillämme muuttuu läpi elämän. Arki on tasapainoilua ja oma kasvu arjessa elämänmittainen. Kun satsaat itseesi ja arjen hyvinvointia lisäävään tekemiseen, on sinulla voimavaroja palauttaa tasapainosi elämän töyssyissä hyvän resilienssin avulla.

Mitkä ovat sinulle juuri nyt tärkeimmät arjen elementit? Onko arjessasi joustavuutta ja tasapaino on helppo palauttaa arjen haasteissa vai saako pienikin haaste tasapainon tolataan pitkäksi aikaa? Mitä valintoja tekemällä voisit parantaa edellytyksiäsi voida paremmin arjessasi?

Arjen elementtejä esimerkiksi:

  • Terveys
  • Ravinto
  • Uni ja palautuminen
  • Liikunta
  • Turvallisuus
  • Työ, työyhteisö ja ura
  • Sosiaaliset suhteet, yhteenkuuluvuus ja rakkaus
  • Ajanhallinta ja kokonaiskuormitus
  • Itsearvostus
  • Mielekkyys ja merkityksellisyys
 
 
Nina tasapaino, Ninnimoi valmennus

Miten sinä voit arjessasi?

Elämä on jatkuvassa muutoksessa eri elämänvaiheista ja -tilanteista toiseen. Toiset elämänvaiheet ovat haastavampia kuin toiset ja vaativat meiltä henkistä kapasiteettia ja kasvua. Toiset elämäntilanteet vaativat pysähtymistä ja tietoisia valintoja vaikkapa elintavoissamme. Joihinkin asioihin emme voi vaikuttaa. Meillä on kuitenkin aina mahdollisuus vaikuttaa omaan ajatteluun, valintoihimme ja siihen mitkä asiat priorisoimme sekä siihen kuinka toimimme. Elämänmuutosten tekeminen vaatii aikaa ja lempeää tarmokkuutta ja armollisuutta, tukeakin. Ennen kaikkea pysyvien elämänmuutosten aikaansaaminen kaipaa itsensä arvostamista ja tahtoa tehdä omaa hyvinvointia ja elämänlaatua parantavien asioiden eteen töitä. Samoja asioita toistamalla ei voi odottaa erilaisia tuloksia. On valittava se mille sanomme kyllä ja minkä haluamme säilyttää, ja mille sanomme ei ja minkä täytyy muuttua.

Nina valmentajana

Minun tavoitteeni valmentajana on työskennellä tukenasi kohti vahvempaa arkista hyvinvointia – sinulle hyvää arkea.

Olen itse ollut elämäntilanteissa, joissa olen tehnyt muutoksia voidakseni paremmin ja toisaalta tilanteissa, joissa ei ole ollut muuta mahdollisuutta kuin muutos. Ymmärrän, etteivät ne paikat elämässä ole helppoja, olipa kyse kuinka tarpeellisesta tai akuutista muutoksen tarpeesta tahansa. Olen saanut tukea ja apua ja se on iso kiitollisuuden aihe. Onneksi oppiminen ja oma inhimillinen kasvu on mahdollista läpi elämän.

Elämä on jatkuvassa muutoksessa – me itse muutumme elämän varrella sekä maailma ympärillämme muuttuu. On tärkeää tehdä itselle merkityksellisiä ja omaan elämäntilanteeseen sopivia valintoja arjessa. Oman valmentajan tuella voit pysähtyä elämän hetkissä tärkeiden avainkysymysten äärelle. Voit esimerkiksi kirkastaa omia arvojasi ja sitä toimitko niiden mukaisesti, kartoittaa sitä, mihin kaikkeen oma aika kuluu ja käytätkö aikaasi sinulle merkityksellisellä tavalla tai oivaltaaksesi rajoittavatko jotkut uskomuksesi sinua tavoittamasta arkea, jota todellisuudessa haluaisit elää. Oma valmentaja voi olla rinnallakulkijana tukemassa sinun kasvua kohti juuri sinulle sopivia tavoitteita.

Nina Repo // s. 1978 // Vuokatti, Sotkamo, Kainuu

Valmentajan ammattitutkinto // 2020

Ratkaisukeskeinen valmentaja (30 op) LCF opiskelija // 2023-valmistun keväällä 2024

Suomen Valmentajat ry jäsen

Luonto hyvinvointi Ninni, mustikat, Ninnimoi valmennus