Tarina

hyvän mielen ja hyvinvoinnin juttujen takana.

Ninnimoi

Hyvän mielen juttuja jo vuodesta 2015 lähtien.

Ninni

Luova suunnittelija ja hyvää valava valmentaja, joka unelmoi uusista seikkailuista.

Previous slide
Next slide

Seuraa, tykkää ja osallistu Ninnimoin somessa

Ninnimoi tuotteilla on Avainlippu ja Design from finland -merkit.

Suomalainen työ, Avainlippu ja Design from Finland -merkki
Ninnimoin Nina - Ehkäpä juuri nyt on yhtä oikea hetki, kuin minä tahansa muuna hetkenä.

”Ehkäpä juuri nyt on yhtä oikea hetki, kuin minä tahansa muuna hetkenä.”

Tämä ajatus syntyi kesällä 2015 pohtiessani sitä, olisinko valmis hyppäämään Ninnimoi idean matkaan yrittäjäksi.

Ninnimoi on syntynyt toiveesta tehdä yrittäjänä eri elämänvaiheisiin uomautuvaa työtä, jossa on läsnä hyvää mieltä tuovia asioita sekä rohkeutta mennä ja tehdä merkityksellisiä juttuja unelmien eteen – elää arkea, jossa on elämäniloa.

Ninnimoi tuotteissa on tekstejäni, jotka ovat syntyneet elämää ihmetellessä. Tuotteiden visuaalisessa maailmassa seikkailee graafikon kädenjälkeni – käsinkirjoitus, typografia ja viivapiirrokset.

Valmentajan työ on tullut oman polkujuoksuharrastuksen intohimon myötä työarkeeni. Olen työskennellyt valmentajana vuodesta 2019 ja kouluttautunut valmentajan ammattitutkinnolla. Kiinnostukseni kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin ja valmentamiseen on johtanut minut ratkaisukeskeisen valmentamisen opintoihin (LCF sertifioitu Life Coach) sekä psyykkisen valmentamisen oppeihin.

Missioni on olla hyvän arjen valmentaja ja luova tekijä. Tavoitteeni valmentajana on olla rinnallakulkija, joka tukee sinua löytämään ratkaisut elää omannäköistä ja merkityksellistä arkea sekä voimaan hyvin.

Ninnimoi tuotteiden tarina

Perustaessani Ninnimoita pohdin paljon sitä, mikä on elämässäni tärkeää ja merkityksellistä ja millaista olisi työ, joka olisi näiden asioiden kanssa samalla aaltopituudella. Miten arki sujuisi lasten kanssa ja kuinka saisin yrittäjyyden riskit pidettyä itselleni sopivana. Olin toipumassa uupumuksesta ja kasailemassa hyvinvointiani paremmalle tolalle ja nyt minulla oli paikka tehdä isoja valintoja arjessani.

Mietin, olisinko riittävän valmis, osaisinko, pärjäisinkö? Ja siinä pohtiessa syntyi teksti: ”Ehkäpä juuri nyt on yhtä oikea hetki, kuin minä tahansa muuna hetkenä.” Ehkäpä olisin riittävän valmis aloittamaan. 

Yritys sai alkunsa silloisen kotimme kellarista elokuussa 2015. Sain somen moikkailu-kisailujen kautta uusia seuraajia ja asiakkaita sekä jälleenmyyjätkin löysivät ninnimoi.fi verkkokauppaan. Designmarket tapahtumia kiertäen Ninnimoi tuli monelle tutummaksi.

Kotinurkkien käydessä ahtaiksi pääsin marraskuusta 2017 lähtien ensi alkuun Benettonin kanssa samaan liiketilaan Sotkamon keskustaan ”alivuokralaiseksi” ja myöhemmin keväällä 2018 ihka oma Ninnimoi kauppa avasi ovensa. Omien tuotteiden lisäksi myyntiin tuli muiden kotimaisten suunnittelijoiden tuotteita. Kesällä sain Ninnimoi-kauppaan myös ihanan työntekijän, Anne O:n apukäsiksi.

Unelmoi, mee, tee ja heitä kuperkeikka. Ninnimoi seinäkalenteri 2024

Koronavuosien ”tuulissa” keväällä 2020 kokeilin kivijalkakaupan muuttoa Vuokattiin K-Supermarketin tiloihin. Kivijalkakaupan pyörittämisessä oli silloiseen elämänvaiheeseen nähden liikaa epävarmuuksia ja tarvitsin työltäni enemmän joustoa arkeen. Keväällä 2021 Vuokatin kivijalkakaupan ovet painuivat kiinni haikein mielin. Ninnimoihommat jatkuivat sen jälkeen verkkokauppaa pyörittäen, uutta suuntaa yrittäjyydelle hakien. 

Yksi elämäni käännekohtia on ollut, kun hyvinvoinnin polut alkoivat elää arjessani toipuessani uupumuksesta ja masennuksesta 2014–15. Kiinnostukseni valmentamiseen ja kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin tukemiseen alkoi silloin kasvaa.

Harrastukseni kautta syntyi ensimmäinen yhteisöllinen polkujuoksuryhmä vuonna 2018 – Polkujuoksupoppoo. Kehittääkseni itseäni opiskelin valmentajan ammattitutkinnon 2019–2020 Vuokatti Sportilla Kainuun ammattiopiston järjestämänä. Kouluttautumisen myötä valmentamisesta alkoi tulla osa työarkea ja yrittäjyyttä.

Ninnimoi arkea...

Tällä hetkellä Ninnimoin työarki on koostuu minun luovasta työstä ja valmentamisesta. Työtilani sijaitsevat Vuokatin Snowpoliksella.

Ninnimoin tarina jatkuu uteliain mielin sekä uutta oppien.

Hyvinvoinnin jutut ja valmennustyön polku on tuonut huippuja ihmisiä elämääni ja antanut paljon uutta merkityksellisyyttä Ninnimoi-työarkeen.

Keväällä 2023 aloitin uudet opinnot Valmentamon Anne Karilahden opissa ratkaisukeskeisen valmennuksen Life Coach opinnot. Se polku on ollut antoisa ja inspiroiva.

Kiva juttu, että olet täällä – osana Ninnimoin tarinaa.

Kaikkea hyvää
Nina

”Unelmoi, mee, tee ja heitä kuperkeikka.”

Unelmoitpa pieniä tai suuria, mene ja tee unelmien eteen asioita. Ei ole niin pientä askelta, etteikö sitä kannattaisi ottaa. Matkan varrella tulee yksi jos toinenkin ”kuperkeikka”, mutta niistä jokaisesta voi hoksata jotain uutta. Ajattele, ettei epäonnistumista ole olemassa. On vain tilaisuuksia oppia ja tehdä asioita toisin. Aina voi yrittää uudelleen. Siinä tulee hyväksi, mitä harjoittelee.

Elämän ”kuperkeikat” ovat myös sitä, ettei itseä kannata ottaa liian vakavasti – iloitse pienistä, hullutele ja ennen kaikkea nauti elämästä nyt eikä ”sitku”.

”NINNI” Nina Repo

Ratkaisukeskeinen valmennus
LCF Life Coach opiskelija 2023-

Valmentaja
Liikunnan ja valmennuksen ammattitutkinto 2020

Personal Trainer
Urheiluopistojen Personal Trainer -sertifikaatti 2020

Muotoilija (AMK)
Kulttuurialan ammattikorkeakoulututkinto muotoilun koulutusohjelmassa (2004-)2015

Unelmoija, seikkailija, polkujuoksija
Suurin urheilusaavutukseni UTTF Ultra Tour Finland 2022 voitto
(Karhunkierros 166 km, Hetta-Pallas-Ylläs 160 km, Vaarojen maraton 130 km)